Usrah oh Usrah

>> Sabtu, November 07, 2009

Salam alaik.

Malam tadi dalam kol 8.00 mlm, saya gerak dari kolej Zamrud (kolej kediaman UiTMPP) ke kedai makan dekat depan kampus ni je. Sampai je tengok2 ade Mak Su (makcik catering yang member saya, Zurin selalu contact untuk program2 dalam kampus) ngan anak pompuan die. pastu member saya, si zurin ni gi r kat Mak Su. borak punye borak Mak Su bagi ktorang makan nasi goreng udang. mungkin nasi gorang udang tu tak habis kot mase function. drpd bazir baik bagi kat ktorang je kan? hehe. alhamdulillah.
dapat rezeki tak diduga. kami pon amik la makanan tu tapi order la jugak air ngan telur dadar. lepas makan kitorang gi la bayar. segan pon segan jugak la mase bayar. mane taknye. abang tu tanye, makan pe tadi ek? saya pon jawab, telur dadar 1, neslo ais 1. adoi. seolah-olah macam makan telur dadar ngan minum neslo ais je. haha. tak pe la. selesai makan, saya gi la umah zurin. diorang kate ade usrah.

Lame tak join usrah. seingat saya last join usrah tahun lepas kot. aah btol la. mase tu abang syafiq jadi naqib saya. sekarang die kat UiTM Shah Alam. insya-Allah tahun depan ade rezeki jumpe die. usrah yang saya gi ni lain drpd yg lain. sebabnye naqib die 2 orang n 2 2 orang tu dah bekerja dan berkerjaya. tengok dari penampilan dan gaya bercakap memang tampak hebat. kagum. ahli usrah tu sebenarnye di kalangan ahli rumah sewa tersebut. tapi memandangkan sem depan saya akan masuk ke rumah tersebut, saya pun join sekali. taaruf pon secara ringkas sahaja. banyak ilmu yang saya dapat walaupun usrah dalam masa yang singkat. rase macam nak usrah sekali lagi esok, lusa..hari-hari pon takpe..seronok. saya sulung dalam keluarga. tak pernah rase ade abang atau kakak. so spe yang buat saya ni macam adik die, saya sangat hargai, lagi2 orang yang hebat macam naqib2 usrah tu. sangat seronok tak terkate. saya teringin nak ade abang angkat, kaka angkat yang amik tau pasal saya. tapi jangan r sampai kawal idop saya sampai nak buat keputusan sendiri pon takleh. tu macam bapak ngan anak pulak. ha. habis2 usrah tu dalam kol11 malam. pergh, takut gile mase tu sebab dalam kepale otak dok pikir, kalau pak guard tutup pagar tak leh masuk mati aku..nak dok umah sewa ni boleh tapi esok ade paper MUET pagi2 bute kol 7.30 pg. alamatnye tak tukar baju la saya gi amik paper tu karang. tapi abang tu baik sampai antar saya masuk dalam kampus. padahal jalan kaki pon sampai. tapi lambat r. haha. syukran ya akhi. alhamdulillah selamat gak la sampai ke kampus. esok saya ade MUET. doakan kejayaan saya dalam MUET esok. tata~

wassalam.

5 komen:

FiNa Sabtu, November 07, 2009  

er... sy punye usrah yg last skali, seingat saya.. errr.. form five dlu kot.. huhuu

Gud luck erk abg khalil.. jangan lupe korek telinga.. huhuu

IeFaZaM Selasa, November 10, 2009  

lame da x g usrah.. huhu~~

harakisufi Jumaat, November 20, 2009  

assalamualikum khalil(",)
abang rindu dgn adik2 semua.satu hari nanti kita akan regroup insyaAllah.

013-4619716
ahmad syafeeq ishak
harakisufi.blogspot.com

Catat Ulasan

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP