Balik Umah!!!

>> Khamis, Oktober 29, 2009

Salam alaik kpd sume...

memandangkan dah kol 1 pagi tapi tak ngantok2 lagi, pe lagi buat r post ni. Hari ni, malam nanti kol 9.00 saya naik tren ke butterworth sebab isnin ni ade paper.so kene r prepare awal. dah 4 hari dok umah, bawak balik je buku tapi haram tak bukak. hehe. biase la. cuti~. sepanjang cuti kat umah ni tak banyak la bende yang dibuat. hmm.. selasa baru ni gi UiTM shah alam dengan member untuk jumpe member lame. kawan baik mase skola dulu. kitorang pon kuar jalan2 sekitar shah alam tu tapi tak boley lame2 sebab esoknye diorang pekse. huhu.
1st time r bawak kete jauh gile dan paling lame dalam idop selama 19 tahun berape bulan ntah ni. dari rawang sampai shah alam. balik tu pulak singgah antar member ke pudu, KL. Ya Allah. masuk KL kol 5 ptg time org balik keje. adoyai. krem kaki den. mampuh keras cokeng. haha. ingatkan masuk PLUS ok dah. sampai kat tol Rawang, jem lagi. adoi. pastu gi pekan rawang pulak sebab nak beli tiket tren. dah beli tiket, balik tu kene lagi jem. memang bertubi-tubi jem. balik tu lepas maghrib trus baring.

baring2 tu pulak teringat. adik bongsu punye kerje khusus tak siap lagi. saya pun pelik la ngan cikgu yang bagi kerje khusus tu. subjek kajian tempatan tentang melaka sebagai salah sebuah pusat perdagangan antarabangsa. so kene bwat peta. peta tu besar sebesar 2 kertas A3 la. budak skola rendah darjah lima nak bwat bende camtu? dahsyat punye cikgu. last2 mama mintak tolong saya. bukan jadi mintak tolong dah, jadi saya buat sume. setelah 2 hari, akhirnye siap la tadi. bendenye nampak je simple, tapi leceh. amik pete asia kat internet. pastu print kat atas kertas a4 gabung2 jadi besar a berape ntah. pastu tekap kat atas polistrin tu. dah tekap, kene potong pulak. potong kene detail pulak tu. nasib baik mama tolong potongkan. dah siap potong, tampal n saya pun buat la label yang patut. touch up sket n siap. huhu. lame tak buat keje camni. tak silap skola dulu je same buat kerje khusus geografi n sejarah. habis bersepah ruang tamu tu. haha. nak buat camne. situ je tempat paling lapang yang ade kat umah ni. hehehe. Tapi sempat jugak la buat arca name sendiri. hehe. kesempatan digunakan dengan sebaik-baiknye. lagipun rugi je buang camtu je. kan? hehe.
minggu exam pun dah tiba. selamat menjawab soalan pekse dan selamat study. semoga kite sume berjaya dengan cmerlang...amin..

1 komen:

FiNa Sabtu, Oktober 31, 2009  

wah!!! kerja skolah budak darjah lima cam kerja kursus tingkatan 5 je? agak melampau la cikgu tu... huhuhuhu...

comel la arca tu... buatkan kite satu bole?????? hehehee

Catat Ulasan

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP