Terapi..huhu

>> Jumaat, Jun 19, 2009

Salam..setelah sekian lme...cari topik nak tulis..akhirnye dpt jgk..
jeng3!! T.E.R.A.P.I...
huhu..due to my sickness,xde r teruk sgt terapinye..tp sy dapat sket r ilmu b..juz nak kongsi ngn spe2 yg sudi bce ruangan ni..hehe

Petang smlm kol 2.30, saya msk terapi bwat kali ke-2 n terakhir kt Hospital Selayang coz hari ni 20/6 sy n family nak balik kg n sy trus balik uitm penang..So ahli terapi tu galakkn sy smbung kt hospital kt penang..kne r bwt sbb takut jd pape..huhu...n die kte sy kne stop sukan dulu bwat smentara waktu utk bagi sakit tu ilang sket..xpe..rehat bulan 7 ni,bulan8 men r balik..hehe..

ha mlalut pulak..sambung balik..mse terapi tu saya kne buat sket snaman mcm kali pertama bwt terapi dulu..tapi kali ni satu jenis je..yang panjat r..(sory..gmbr alat pnjat tu xamik..gomen) pas bwat senaman dlm 10 minit, die suruh tukar pkaian..die bawak alat...jeng3!!!
xtaw pe nme alat nih..tapi kegunaannye nak bagi otot boleh kendur balik..yang trlalu stress sgt bleh r otot tu reda sket...(betol ke prkataan stress tu?hrp2 korang paham la ye..^_^) lame gak r..xsilap ahli terapi tu setting alat tu kt sy utk selame 23 minit..huhu..nak tunggu 23 minit tu..tertido gak r..hehe..alat ni gne arus elektrik utk kendurkan balik otot..tapi ahli terapi tu terlupe pesan yg jgn dkatkn henpon ngn alat ni..boleh rosak..tapi nasib baik henpon xrosak...sebab xlme sangat..

pastu ad lagi alat baru...jeng3!!!
alat ni pon sy xtaw nme nye..lpe nak tnye..alat ni pulak krje nye mngurut mnggunakan wave pe ntah..lpe lak..tapi selesa r..cmne nak kte ek..ermm...seolah-olah orang yg urut kite tu gne bnde licin,sejuk..kne plak tu kt tmpat sakit...pendek kate puas ati r klau urut tmpat sakit pkai bnde ni..hehe...tapi xtw r sme ad bnd ni ad ke tak kt Hospital Seberang Jaya tu..ade kot..kesimpulannye klau sy xsakit ni, sy mungkin x amik tw psl unit terapi n juz tumpu kpd engineering je..ha teringat kte ahli terapi tu..die kte nnt sy nak amik mechanical dlm bhgian mne...sy xjwb sbb xtw nk jwb pe..n die kte yg bwat alat2 terapi tu byk mechanical n electrical engineer...br sy tw rpe2nye mechanical ni bidang sy sangat luas....

1 komen:

mohd hazwan mohd salleh: Isnin, Jun 22, 2009  

salam ziarah.lame xdgq ceghita.hehe..
mnta link anda ye.

Catat Ulasan

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP