Dis Day~

>> Rabu, Jun 03, 2009

Assalamualaikum.

Hari ni bangun dalam pukul 6.00 dan siap2 pkai baju elok2. Jarang gak r klau balik rumah siap cantik2 awal pagi melainkan klau ada tujuan nk gi jalan2 ke or anything else. Tapi hari ni saya, abah dan hidayat(my 2nd little brother) gi FINAS (Filem Negara Malaysia), kat Petaling Jaya r klau xsilap.(sbnrnye tido dalam kete...tgk2 dah sampai.) Actually, abah ada kerja kt sana. Rakaman untuk rancangan kanak-kanak(ntah pe xigt pulak tajuk rancangan tu). Dalam pukul 9 r sampai kt tmpat 'kejadian'. Nak masuk dlm studio mulanya, tp bile dh sampai depan pintu studio tu sejuk gler. Xbleh tahan. So ajak dayat(Hidayat..tp panggil dayat je) gi sarapan kt kafe die. Baru pkl9.30 dh xde pe, juz tinggal roti n kuih seri muka(nasib baik ada kuih seri muka..act it's my fav ^_^). Telan je r smbil minum air nescafe panas. Dah habis tu, kitorg pun masuk r balik studio tu. Sejuk xsejuk kene gak dok kt dalam tu. Tapi syok gak sebenarnye tengok budak2 yg trlibat dlm rncangan tu. Diorg tu nk kte cmne ek, enjoy r. Sy kaum jugak r ngan diorg sebab boleh buat rakaman dr pagi smpai petang. Tak penat ke? Pastu ble ada part yang xcun, kne ulang balik. ad yang sampai 5 ke 6 kali ulang balik. Tapi diorang xpn cm kecewa o putus asa. Seronok tengok telatah diorg. Sume diorg best2. Xmalu n marah kalau kne tegur bile bwat salah wlaupun byk kali. Sy banyak kali gak r tertidur dlm studio tu..ye r dalam studio tgh rakaman, mana boleh bercakap,xleh SMS or call, so bosan gak r..smpai r tertido.


depan Filem Negara Malaysia


cube korang tengok, suhu studio tu brpe? tp kt studio kt Angkasapuri KL lg sejuk.


Kanak-kanak dalam rancangan tu tengah bwat rehersal sblm rakaman.

Dalam pukul 1.00 tghari, abah dapat break juz utk lunch je, tapi abah dh pesan kt kengkawan die yg die nak antar sy ke hospital. Sebenarnya sy hari ni ad appoinment terapi ngn MA kt Hospital Selayang. Terapi sebab sakit tulang belakang (Scoliosis). Nanti klau ad kesempatan sy akan cbe kongsi ngn korang pe sebenarnye scoliosis tu, k?. Masuk ke unit tu kol2.20 ptg lepas bwt pape yang patut. Macam2 jenis senaman yg sy kene bwat mase jumpa MA tu. dah MA tu suruh, bwat je r...Sakit gak r..rse tegang urat n otot kt bahagian belakang badan. Tp ble die letak hot pack kt belakang badan sy, sakit tu makin hilang. Abah kate bnde tu bwatkn kite punye otot yg tadi meregang jadi kendur balik. 18 Jun ni g lagi. huhu. demi kesihatan. gi r..

0 komen:

Catat Ulasan

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP